Houbový guiche - Dobrota za pár minut (a korun)

20.09.2021

Hub je spousta a tak by se mohl hodit rychlý osvědčený recept. Je dobrý z čerstvých hub, stejně jako ze sušených. Jen pozor, pokud plánujete, že zbude na večeři, tak téměř jistě... nezbude!

Co budete potřebovat:

Na těsto: 250 g. polohrubé mouky, špetku prášku do pečiva, 150 g másla, 3 lžíce studené vody, sůl, jeden žloutek a jedno celé vejce.

Na náplň: velkou cibuli bílou, malou cibuli červenou, 250 g čerstvých hub, 1/2 balíčku mražené zeleniny, 100 g sýra (nejlépe goudy), trochu špenátu, 150 ml šlehačky 33 % a 3 vejce. Sůl, pepř, muškátový květ, petrželka. 

Postup: Vypracujte hladké těsto ze všech ingrediencí a nechce předpéct v troubě při teplotě 120 stupňů 15 minut.

Mezitím připravte houbovo zeleninovou směs klasickým dušením. Fantazii se meze nekladou: moc dobré je například přidat trochu anglické slaniny apod.

Vlijte na předpečený korpus a pečte dalších 20 minut.

Zalijte smetanou, posypte sýrem a dopečte.

Chcete vědět víc?

Přečtěte si, jak zachází s houbami v kuchyni Zdeněk Pohlreich

Věděli jste, že si každý rok odneseme z lesů plody za miliardy korun? Tuto službu (kromě mnoha dalších) poskytují nestátní vlastníci lesů celé společnosti prostřednictvím svého majetku.