Houbový guiche - Dobrota za pár minut (a korun)
Hub je spousta a tak by se mohl hodit rychlý osvědčený recept. Je dobrý z čerstvých hub, stejně jako ze sušených. Jen pozor, pokud plánujete, že zbude na večeři, tak téměř jistě... nezbude!
Co budete potřebovat:
Na těsto: 250 g. polohrubé mouky, špetku prášku do pečiva, 150 g másla, 3 lžíce studené vody, sůl, jeden žloutek a jedno celé vejce.
Postup: Vypracujte hladké těsto ze všech ingrediencí a nechce předpéct v troubě při teplotě 120 stupňů 15 minut.
Mezitím připravte houbovo zeleninovou směs klasickým dušením. Fantazii se meze nekladou: moc dobré je například přidat trochu anglické slaniny apod.
Vlijte na předpečený korpus a pečte dalších 20 minut.
Zalijte smetanou, posypte sýrem a dopečte.
Chcete vědět víc?
Přečtěte si, jak zachází s houbami v kuchyni Zdeněk Pohlreich
Věděli jste, že si každý rok odneseme z lesů plody za miliardy korun? Tuto službu (kromě mnoha dalších) poskytují nestátní vlastníci lesů celé společnosti prostřednictvím svého majetku.