Recept: Šlehačková bublanina s borůvkami
Bublanina, která voní létem! Díky smetaně je těsto krásně vláčné a borůvky mu dodají svěží, sladkokyselou chuť. Je jednoduchá na přípravu a mizí z talíře rychlostí blesku.

Co budete potřebovat:
-
320 g hladké mouky
-
180 g cukru krupice
-
4 vejce
-
250 ml smetany ke šlehání
-
1 kypřící prášek
-
1 vanilkový cukr
-
asi 500 g borůvek
-
hrubou mouku na obalení ovoce
-
máslo a kokos na vysypání formy
Postup:
-
Mouku prosijeme a smícháme s kypřícím práškem.
-
Vejce vyšleháme s oběma cukry do nadýchané pěny. Přilijeme tekutou smetanu a postupně vmícháme mouku s práškem. Vše promícháme, aby vzniklo hladké těsto.
-
Připravené těsto nalijeme do formy (cca 30 × 20 cm), kterou jsme vymazali máslem a vysypali kokosem nebo moukou.
-
Borůvky obalíme v hrubé mouce a rovnoměrně je rozprostřeme po těstě.
-
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 40–50 minut. Špejlí otestujeme, zda je bublanina propečená.
-
Po vychladnutí lehce pocukrujeme moučkovým cukrem a podáváme.
Vyzkoušejte také naše další recepty z lesního ovoce: Snadné borůvkovo-citrónové muffiny nebo Nanuky z lesních plodů