Recept: Krémová polévka z hub
Letošní podzim sběhu hub přál, jako málokterý před ním. Houbaři, kteří nelenili, mají jistě slušné zásoby hub mražených nebo sušených. A teď v listopadu přijde polévka k chuti!
Letošní podzim sběhu hub přál, jako málokterý před ním. Houbaři, kteří nelenili, mají jistě slušné zásoby hub mražených nebo sušených. A teď v listopadu přijde polévka k chuti!
Podzim s sebou přinesl takovou záplavu barev a úžasných plodů, že i my dospělí jsme často při pohledu na tu nádheru doslova v transu. A co teprve děti, pro které je příroda tak fascinující. Inspirujte se našimi tipy a tvořte z toho, co při procházce najdete.
Vyčarovat z dýně polévku je takové malé/velké podzimní kouzlo, při kterém vám budou jistě rády asistovat i děti. "Dýňovka" je k tomu plná chuti a zdraví.
Hrady, zámky, zříceniny a tvrze. Místa často zastřená závojem tajemství o kterých se dodnes vypravují nejrůznější příběhy. Vydejte se do lesů a navštivte některou z těchto staveb, jež pamatují věky.
Houbařská sezóna je v plném proudu. Jak si ale v lese počínat, abychom si sbírání užili, neuškodili přírodě a sobě nepřivodili zdravotní obtíže? Máme pro vás rady od zkušených houbařů.
Už jste vyrazili do lesa na borůvky? Nachystali jsme pro vás recept na tradiční, nicméně jednoduchý koláč s drobenkou, na kterém si zaručeně pochutnáte.